NOSTALGIE

Van paard en wagen naar ruim 20 vrachtwagencombinaties

Oprichter Dhr W. van Rijswijk startte het bedrijf officieel in 1947, in 1960 werd het bedrijf door zijn zoons overgenomen. Het bedrijf dat van 1 wagen is uitgegroeid tot een nationaal en internationaal transportbedrijf met vele vrachtwagencombinaties.

Transportbedrijf Van Rijswijk

De oprichter van transportbedrijf van Rijswijk Dhr W. van Rijswijk reed vanaf 1946 eigenlijk al met paard en wagen waarmee hij gras, klaver en ander veevervoer vanaf Zoetermeer naar Den Haag vervoerde. De voormalige knecht in een melkfabriek, startte op 3 maart 1947 pas echt zijn expeditiebedrijf in Leidschendam, toen hij een vrachtwagen overnam van Halverhout, die altijd vee van Rotterdam naar Leiden gevaren had.

Van Rijswijk vestigde zich in Leidschendam, in het begin hield hij zich voornamelijk bezig met veevervoer en het vervoeren van alles dat men maar vanaf de veemarkt door hem naar huis wilde laten transporteren.
Van Rijswijk ging vervolgens een lijndienst onderhouden tussen Rotterdam, Leiden en Leidschendam en startte ook met het transport van bieten, bietenbladen ander veevervoer vanuit de Hoeksche Waard.

Transportbedrijf Van Rijswijk

Staven ijs en boerenmelk

Omdat er in die tijd ook nog weinig koeling bestond, moest alles in de horeca-gelegenheden worden gekoeld met staven ijs. Ook die ging van Rijswijk ophalen bij de Heineken en Amstel, om ze te bezorgen bij diversen cafe’s en restaurants bijv. het Kurhaus in Scheveningen en de strandtenten.

In 1955 ging het bedrijf ook boerenmelk rijden naar onder andere de Nutricia-fabriek. Ook werd vlees vervoerd voor de Leidschendamse vleesfabriek van der Laan. Toen dat bedrijf echter naar Almelo verhuisde, heeft van Rijswijk ongeveer 40 medewerkers van het bedrijf meeverhuisd.

Daarna is van Rijswijk steeds meer bouwmaterialen gaan vervoeren. Zo werden jaren lang stalen ramen van de fabriek Koop in Leidschendam naar elders getransporteerd.

Beroepsgoederentransport

Nadat de zaak die inmiddels 10 vrachtwagen liet rondrijden, in 1960 over was genomen door de zoons van Rijswijk, is het bedrijf steeds meer de kant van het beroepsgoederenvervoer uitgegaan.

Dhr A. van Rijswijk heeft de zaak langzaam opgebouwd tot een nationaal- en internationaal transportbedrijf. We hebben nu containers in Duitsland en de Benelux in omloop en diverse vrachtwagen combinaties die af en aan rijden.

Met speciaal uitgevoerde vrachtwagencombinaties verzorgen wij het vervoer van diversen recycling materialen waaronder non-ferro metalen, vuil, hout en oud papier.